Taliansko na tanieri
Recept na dni plné gastronomických zážitkov? Prehliadky talianskych miest, ktoré preslávili nie len historické udalosti, ale práve ich chutné vína, syry, omáčky a iné dobroty.
Program
Termíny a ceny
Kalkulácia
Filtrovať
-
03.07. - 07.07.
štv - Pon 4 noci- VIE
- raňajky
cena s poplatkami za os.1 365,00 €1 218,75 € -
09.10. - 13.10.
štv - Pon 4 noci- VIE
- raňajky
cena s poplatkami za os.1 365,00 €1 218,75 €
V cene sú zahrnuté
V cene nie sú zahrnuté
Program zájazdu
Prílet do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami. Návšteva Mercato di Mezzo v kulinárskom centre mesta, štvrti Quadrilatero. V tomto gastronomickom „štvoruholníku“ možno nájsť to najlepšie z chutí regiónu Emilia- Romagna a Bologne. Tagliattele al ragú, inak a inde známe ako bolonské špagety, piadina – chlebová placka podávaná s najrôznejšími oblohami alebo miestna jemná klobása mortadella. Popoludňajšia prehliadka mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri –Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov. Ubytovanie a nocľah.
Raňajky, návšteva Modeny,
s prehliadkou centra mesta, pretkanej tým najlepším z miestnej
gastronómie – raňajkové „šišky“ gnocco fritto, ktoré si možno vychutnať
v každú hodinu dňa. Malé tortellini, veľké tortelloni, či najväčšie tortellacci.
Ľahké šumivé víno lambrucso a menej známa šunka culatello. Ochutnávka
jedinečného miestneho balzamikového octu s nezameniteľnou chuťou.
Popoludní presun do Parmy, ktorá je okrem svojich architektonických
pamiatok v historickom centre preslávená predovšetkým parmskou šunkou (prosciutto
di Parma) a kráľom syrov parmezánom (parmigiano reggiano). Ochutnávka.
Návrat do hotela.
Po raňajkách odchod do jedného z
najkrajších mestečiek Talianska - Dozza, ktoré je známe aj vďaka
nevšednému festivalu maľovania stien domov. Návšteva Enotéky,
nachádzajúcej sa v hrade a jeho pivniciach. Ochutnávka regionálnych vín.
Popoludní návšteva Raveny, kde ranokresťanské pamiatky (UNESCO)
tvoria súbor kultúrnych pamiatok špecifických zmesou viacerých štýlov
a tradícií. Ani tu gastronómia nezaostáva so svojimi passatelli – nevšedne
pripravovanými a tvarovanými cestovinami. Vychutnať si možno aj čerstvé ryby
a mušle z neďalekého prístavu. Ubytovanie.
Po raňajkách odchod do San Marina,
najmenšej nezávislej republiky na svete. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí
pevnosť La Rocca, Palazzo Publicco, či tri stredoveké veže, ktoré dali meno aj
obľúbenému miestnemu dezertu – torta tre monti. Odchod do mestečka Rimini,
známeho predovšetkým svojimi kilometre dlhými piesočnatými plážami.
K oddychu pri mori je nutné pridať morské špeciality, napr. Rybí guláš (brodetto
di pesce ) typický pre prímorské mestá Talianska a osvieženie dodá pravá
talianska zmrzlina – gellato.
V prípade priaznivého počasia kúpanie.
Návrat do hotela.
Raňajky, návšteva mesta Ferrara, presláveného
svojou renesančnou architektúrou s hradom Este a tradičnými
špecialitami. Za zachovanými mestskými hradbami si možno dopriať varenú salama
da sugo, zemiakmi plnené tortelli di patate a sladkou bodkou pre milovníkov
čokolády je torta tenerina. Transfer na letisko, odlet do Viedne.
Zmena programu vyhradená.